Nissan-foutcode P0420: symptomen, oorzaken en oplossingen (2024)

Inhoudsopgave

De P0420 Nissan-foutcode is een signaal van de motorregeleenheid (ECU) van uw auto er is een probleem met de efficiëntie van de katalysator.

Meer informatie:

  • Wat is de P0420-code?Deze code heeft vaak de titel ‘Catalyst System Efficiency Below Threshold’. Het betekent dat de katalysator, een essentieel onderdeel van het uitlaatsysteem van uw voertuig, niet optimaal functioneert.
  • Hoe wordt het gedetecteerd?De P0420-code wordt bepaald door de metingen van de stroomafwaartse zuurstofsensor. Deze sensor bewaakt de uitlaatgassen nadat ze door de katalysator zijn gepasseerd.
  • Wat veroorzaakt het?Als de stroomafwaartse zuurstofsensor een abnormale hoeveelheid verontreinigende stoffen in de uitlaatgassen detecteert, signaleert deze de ECU en wordt de P0420-code geactiveerd.
  • Wat anders te overwegen?Hoewel deze code vaak wordt gekoppeld aan een problematische katalysator, kunnen andere problemen deze fout ook veroorzaken. Defecte zuurstofsensoren, uitlaatlekken of problemen met het brandstofmengsel kunnen ook de P0420-code activeren. Een uitgebreide diagnose wordt altijd aanbevolen om het werkelijke probleem te identificeren.
Mogelijke oorzaken van Nissan P0420Potentiële oplossingenGeschatte reparatiekosten
Defecte katalysatorVervang de katalysator$ 945 - $ 2475
Zuurstof (O2)-sensor werkt niet correctVervang de O2-sensor$ 200 - $ 300
Lekkage in het uitlaatsysteemRepareer het uitlaatsysteem$100 – $200 (kan sterk variëren)
Beschadigde of defecte bougies of dradenVervang bougies en kabels$ 150 - $ 400
Slechte brandstofinjectorVervang of repareer de brandstofinjector$ 800 - $ 1450

Nissan-auto's in Amerika zijn de laatste tijd enorm in populariteit gestegen, waarbij het bedrijf meer dan een miljoen voertuigen per jaar verkoopt. Zoals alle auto's zijn Nissans echter niet immuun voor problemen. Een veelvoorkomend probleem waarmee eigenaren te maken kunnen krijgen, is de P0420-foutcode.

Als u in een Nissan-auto rijdt, is de kans groot dat u de P0420-foutcode heeft gezien. Deze code geeft aan dat de katalysator niet efficiënt functioneert en verschillende problemen met uw auto kan veroorzaken.

Als u de P0420-foutcode op uw Nissan-auto ziet, zijn er een paar dingen die u kunt doen om deze te verhelpen. Eén optie is om uw voertuig naar een monteur en ze hebben vervang de katalysator. Een andere optie is het kopen van een vervangende katalysator en installeer het jezelf. In dit artikel worden de oorzaken van deze fout besproken en hoe u deze kunt oplossen.

P0420 Nissan-foutcode – Symptomen

Nissan-foutcode P0420: symptomen, oorzaken en oplossingen (1)

Hoewel de P0420-foutcode meestal wordt geassocieerd met de katalysator, kan dit enkele problemen veroorzaken met de werking van uw auto.

Verminderde brandstofefficiëntie

Het meest voorkomende symptoom van de P0420-foutcode is a afname van de brandstofefficiëntie. Dit komt omdat de katalysator dat is de uitlaatgassen niet omzetten in minder schadelijke stoffen zo efficiënt als het zou moeten.

Hierdoor is uw auto zal harder moeten werken om dezelfde hoeveelheid stroom te produceren, die verbruikt meer brandstof.

Motor draait luider

Het kan u ook opvallen dat de motor van uw auto luider draait dan normaal. Een luidere motor komt doordat de uitlaatgassen niet correct worden omgezet en het voertuig via het uitlaatsysteem verlaten.

Verminderd motorvermogen

Een ander symptoom van de P0420-foutcode is een verminderd motorvermogen. Wanneer de katalysator niet goed functioneert, loopt de motor niet zo efficiënt. Een minder efficiënte motor kan tot vermogensverlies leiden verminderde prestaties.

Motorstoring

Een ander symptoom van de P0420-foutcode zijn motorstoringen. De katalysator is verantwoordelijk voor het omzetten van uitlaatgassen in minder schadelijke stoffen. Als het niet goed werkt, kan de motor een fout maken.

P0420 Nissan-foutcode – oorzaken

Nissan-foutcode P0420: symptomen, oorzaken en oplossingen (2)

Nu we de symptomen van de P0420-foutcode hebben besproken, gaan we kijken naar de oorzaken.

Verstopte katalysator

Een verstopte katalysator is daar één van meest voorkomende oorzaken van de Nissan P0420 foutcode. De katalysator bevat een honingraatvormige structuur die is bekleed met een katalysator. Na verloop van tijd kan deze structuur verstopt raken met roet en andere materialen.

Wanneer dit gebeurt, kan de katalysator de uitlaatgassen niet goed omzetten en wordt de P0420-foutcode geactiveerd.

Defecte zuurstofsensor

Een andere veel voorkomende oorzaak van de Nissan P0420-foutcode is een defecte zuurstofsensor. De zuurstofsensor meet de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen. Als het niet goed werkt, kan dit ertoe leiden dat de P0420-foutcode wordt geactiveerd.

Uitlaatsysteem lek

Een andere mogelijke oorzaak van de P0420-foutcode is een lek in het uitlaatsysteem. Als er een gat in de uitlaatpijp of het uitlaatspruitstuk zit, kan er zuurstof in het systeem terechtkomen. Dit kan ertoe leiden dat de P0420-foutcode wordt geactiveerd.

Inzicht in de zuurstofsensormetingen en de katalysator

Wanneer de aandrijflijncontrolemodule (PCM) van een voertuig vaststelt dat de katalysator niet optimaal werkt, is dit vaak een gevolg van discrepanties tussen de twee zuurstofsensoren. Deze sensoren, die zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts van de omvormer zijn geplaatst, zijn cruciaal bij het meten van het zuurstofniveau in de uitlaatgassen.

Idealiter zouden de metingen van de stroomopwaartse zuurstofsensor moeten variëren wanneer het voertuig zijn bedrijfstemperatuur bereikt en in een gesloten lus werkt. Omgekeerd zou een goed functionerende stroomafwaartse sensor, gekoppeld aan een efficiënte katalysator, stabiele metingen moeten produceren. Als beide sensoren elkaar echter spiegelen in termen van metingen, betekent dit dat de converter inefficiënt is.

Met name als de spanning van de stroomafwaartse sensor op dezelfde manier begint te fluctueren als die van de stroomopwaartse sensor, duidt dit op verhoogde zuurstofniveaus. In dergelijke situaties registreert de PCM de P0420-foutcode en activeert het controlelampje.

P0420 Nissan-foutcode – oplossingen

Nissan-foutcode P0420: symptomen, oorzaken en oplossingen (3)

Nu we de symptomen en oorzaken van de P0420-foutcode hebben besproken, gaan we kijken naar de oplossingen.

Gebruik een katalysatorreiniger

Een van de gemakkelijkste manieren om de P0420-foutcode op te lossen, is door een katalysator reiniger. Deze reinigers zijn ontworpen om de honingraatstructuur van de katalysator te reinigen en eventuele afzettingen te verwijderen die problemen kunnen veroorzaken.

U kunt deze reinigers bij de meeste auto-onderdelenwinkels vinden. Voeg het toe aan uw benzinetank, rijd 150 kilometer en de reiniger zal in het systeem terechtkomen.

Vervang de zuurstofsensor

Een andere mogelijke oplossing voor de P0420-foutcode is het vervangen van de zuurstofsensor. Als de zuurstofsensor defect is, kan dit ervoor zorgen dat de P0420-foutcode wordt geactiveerd.

Zuurstofsensoren vindt u bij de meeste auto-onderdelenwinkels. Verwijder de oude zuurstofsensor en installeer de nieuwe op zijn plaats.

Repareer het uitlaatsysteem

Als de uitlaatpijp lekt, kan dit ervoor zorgen dat de P0420-foutcode wordt geactiveerd. De beste manier om dit probleem op te lossen, is door uw auto naar een monteur te brengen en deze te laten halen repareer het lek. De meeste technici zullen een OBD-II-scanner gebruiken om de specifieke code op te halen voordat ze gaan repareren.

Zij kunnen het lek identificeren en de nodige reparaties uitvoeren.

Vervang de katalysator

Een optie voor het oplossen van de P0420-foutcode is het vervangen van de katalysator. Dit is een relatief eenvoudig proces; U kunt dit doen door uw auto naar een monteur te brengen.

Als u mechanisch ingesteld bent, kunt u de katalysator wellicht ook zelf vervangen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit een geavanceerd proces is en dat het belangrijk is om de instructies zorgvuldig te volgen.

Als u de katalysator van uw Nissan-voertuig wilt vervangen, Er zijn talloze gidsen beschikbaar om u te helpen.

PS: Als je een andere fout hebt genaamd p1701, bezoek dan deze pagina: https://yourmotorguide.com/p1701-nissan-code/

Veelgestelde vragen

Wat is de functie van de katalysator?

De katalysator is een essentieel onderdeel van het uitlaatsysteem van een auto. Het bevindt zich meestal tussen de motor van de auto en de uitlaatdemper. De taak van de convertor is om schadelijke verontreinigende stoffen in de uitlaatgassen om te zetten in minder schadelijke emissies voordat ze in de atmosfeer terechtkomen.

Deze omzetting wordt tot stand gebracht door gebruik te maken van een katalysator die doorgaans is gemaakt van platina of palladium. De katalysator is een essentieel onderdeel van het emissiecontrolesysteem van een auto en helpt de lucht schoon te houden.

Waarom krijg ik nog steeds een P0420-code nadat ik mijn katalysator heb vervangen?

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom u mogelijk nog steeds een P0420-code ontvangt na het vervangen van uw katalysator. Een mogelijkheid is dat er een lek in uw uitlaatsysteem zit. Een andere optie is dat de converter niet correct is geïnstalleerd. Als u na het vervangen van de katalysator nog steeds de P0420-code ontvangt, kunt u het beste uw auto naar een monteur brengen en deze laten repareren diagnosticeer het probleem.

Hoeveel kost reparatie van P0420?

De kosten voor het repareren van de P0420-foutcode kunnen variëren, afhankelijk van de oorzaak. Als u de katalysator moet vervangen, kunnen de kosten variëren van $ 500 tot $ 2000. Als u de zuurstofsensor moet vervangen, kunnen de kosten variëren van $ 100 tot $ 200.

De kosten voor het repareren van een lek in het uitlaatsysteem zijn afhankelijk van de hoeveelheid schade. Een kleine reparatie kan $ 100 kosten, terwijl een uitgebreidere reparatie $ 1000 of meer kan kosten. Uiteindelijk zijn de kosten voor het repareren van de P0420-foutcode afhankelijk van de oorzaak van het probleem.

Welke o2-sensor veroorzaakt P0420?

De P0420-code wordt meestal geactiveerd door de stroomafwaartse zuurstofsensor, ook wel de post-katalytische sensor genoemd. Deze sensor bevindt zich na de katalysator in het uitlaatsysteem.

Meer informatie: De stroomafwaartse zuurstofsensor bewaakt het zuurstofniveau in de uitlaatgassen nadat deze door de katalysator zijn verwerkt. De belangrijkste functie is het geven van feedback aan de motorregeleenheid van de auto over de efficiëntie van de omvormer.

Als de converter niet goed functioneert, kan dit leiden tot abnormale metingen door de stroomafwaartse O2-sensor, waardoor een P0420-code wordt geactiveerd. Houd er echter rekening mee dat de P0420-code niet noodzakelijkerwijs betekent dat de sensor zelf defect is; het kan duiden op een ander probleem, zoals een defecte katalysator, een uitlaatlek of een slecht brandstofmengsel.

Kunnen bougies P0420 veroorzaken?

Ja, beschadigde of defecte bougies kunnen inderdaad de P0420-code veroorzaken. Als bougies niet goed werken, kunnen ze ertoe leiden dat onverbrande brandstof de katalysator binnendringt, waardoor deze kan worden beschadigd en de P0420-code kan worden geactiveerd.

Als u vermoedt dat uw bougies het probleem kunnen zijn, overweeg dan om ze te laten inspecteren of vervangen.

Wat zijn P0420-startproblemen?

De P0420-code zelf veroorzaakt niet direct startproblemen in een voertuig. Het geeft echter aan dat de katalysator niet zo efficiënt werkt als zou moeten. Als de omvormer ernstig beschadigd is, kan dit mogelijk leiden tot problemen zoals motorstoringen of verminderde prestaties, wat het starten van het voertuig kan beïnvloeden.

Raadpleeg altijd een professional als u startproblemen ondervindt samen met een P0420-code.

Kunnen brandstofinjectoren P0420 veroorzaken?

Absoluut, slechte brandstofinjectoren kunnen de P0420-code veroorzaken. Als een brandstofinjector lekt of niet de juiste hoeveelheid brandstof levert, kan dit leiden tot een rijke of magere toestand.

Dit kan ervoor zorgen dat de katalysator harder werkt dan waarvoor hij is ontworpen, wat uiteindelijk kan leiden tot falen en het activeren van de P0420-code. Als u dit probleem ondervindt, kan reparatie of vervanging van de brandstofinjector nodig zijn.

Nissan-foutcode P0420: symptomen, oorzaken en oplossingen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6008

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.